Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 18. juli 2008 kl 22.20 Seks fot under

Villmarken kaller

En slange kommer litt for nær leiren, og Nate rydder den av veien. De andre mener han går litt vel voldsomt til verks. (Foto: HBO)
En slange kommer litt for nær leiren, og Nate rydder den av veien. De andre mener han går litt vel voldsomt til verks. (Foto: HBO)
Nate og Lisa reiser på villmarkstur med et vennepar, mens Claire innleder et enda tettere forhold med Russel. Også Ruth og leieboeren Arthur har funnet tonen.

Nate gleder seg til å komme ut av byen et par dager. Han ser frem til øl og gode samtaler (og kanskje en blås) rundt leirbålet. Lisa er ikke stemt for at de skal drikke så mye øl, hun vil heller ta det rolig. Vennene Dana og Todd virker utrolig nyforelsket, og de gjør irriterende lite for å skjule hvor oppslukt de er av hverandre. Lisa og Nate blir misunnelige, men de finner en måte å rette det opp på.

Nedlatende kunstlærer
Olivier Castro Stahl gjorde stor lykke da han begynte som lærer i Claire og Russel sin klasse. Etter at han har slaktet og ydmyket Russels forsøk på å lage en skulptur, og tilsvarende gitt Claire gode tilbakemeldinger, begynner de begge å få avsmak for hans nedlatende holdning. Misnøyen fører dem tettere sammen.

Arthur og Ruth
Da den nye lærlingen Arthur skulle flytte inn hos Ruth, var hun skeptisk til å få en fremmed i huset. Det tok imidlertid ikke lang tid før isen var brutt, og nå har de utviklet en riktig så god kjemi.

En viss fortrolighet dem i mellom kommer godt med når en kiste med en svært overvektig person som skal bisettes dagen etter, faller og går i stykker. Det er ingen lett oppgave å med en viss verdighet løfte en nesten 200 kg tung kropp tilbake på plass.

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant alminnelige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.


Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: Making Love Work
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23/930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 e>5

Bilder:
En kiste går i bakken, og et lik i størrelse XXL faller ut. Lærlingen Arthur må ha hjelp av alle som er hjemme for å få det tilbake på plass. (Foto: HBO)

Ruth (Frances Conroy) og Arthur Martin (Rainn Wilson) er blitt gode venner etter kort tid under samme tak. (Foto: HBO)