Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. november 2003 kl 19.30 Puls

Hjelp for hjertesmerte

Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir deg seernes egne råd mot kjærlighetssorg i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir deg seernes egne råd mot kjærlighetssorg i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Brekker du armen, går du selvfølgelig til legen som sørger for at bruddet gror best mulig og setter på en gips. Men hva skal du gjøre dersom det er hjertet ditt som er knust? Det skal blant annet handle om kjærlighetssorg i kveldens utgave av Puls.

Alle som har hatt kjærlighetssorg vet hvor vond denne følelsen kan være, men heldigvis kommer de fleste over det. I kveld får du høre seernes egne råd om hva de synes hjelper, og i tillegg skal vi møte en jente fra Tromsø som har vært gjennom en tung kjærlighetssorg. Hun forteller seerne om sin opplevelse, og hvordan hun tok bevisste valg for å komme seg helskinnet gjennom sorgen.

Å snakke med små barn
- Hvordan har du hatt det på skolen i dag?
- Fint.

Denne samtalen lyder kanskje kjent? Mange foreldre opplever å bare få enstavelsesord ut av barna sine når de forsøker å snakke med dem. Hvordan skal du få barna til å fortelle mer om hva de tenker og hvordan de har det?

- Det er ganske små knep som skal til, og de skal dere få vite om av oss i Puls, sier programleder Anbjørg Sætre Håtun, som får gode råd av psykolog Lisbet Brudal.

I tillegg skal vi snakke med kveldens ekspert, allmennlege Jørgen Skavlan, som svarer på seernes spørsmål både i programmet, og på Puls sine nettsider www.nrk.no/puls etter sending.

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252