Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. august 2004 kl 00.00 På kongelig gjestebud

For første gang i Skottland

Veldedighetsforestillingen
Veldedighetsforestillingen "The Royal Variety Performance" var 75 år i 2003, og dronning Elizabeth ønsket derfor for første gang å flytte showet ut av England, og til sitt kjære Skottland. (Foto: David Secombe)
Kongelig gjestebud, eller The Royal Variety Performance, fylte 75 år i 2003, og derfor ønsket dronning Elizabeth at årets show skulle gå fra hennes kjære Skottland. I Festival Theatre i Edinburgh var forestillingen som alltid fylt til randen av artisteri av alle slag.

Salen formelig kokte da en av hovedgjestene, Donny Osmond, avslørte at han hadde med alle brødrene bak teppet. Det ble en rørende musikalsk gjenforening. Ellers møter vi den opprinnelige latino-dronningen, Gloria Estefan, og den unge Jamie Cullum gir oss en helt unik jazzopplevelse.

Sirkus, Pavarotti og Dame Edna
De som liker artisteri under sirkuskuppelen, kan vente seg en utrolig opplevelse. Fra Asia kommer "The Oriental Swan" med et helt egenartet og fantastisk nummer. Det blir også et nummer med gruppen "Cirque du Soleil".

Tenoren Luciano Pavarotti er med, det samme er boybandet Westlife. Og fra Australia kommer en noe kontroversiell adelsdame som også ønsker å hedre dronningen, nemlig Dame Edna.

Teatret
Festival Theatre i Edinburgh, som tilsynelatende utenfra er helt moderne, er egentlig et restaurert varieté-teater, The Empire Palace Theatre, Skottlands største i sitt slag.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk produksjon
Kommentarer: Andreas Diesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83