Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. april 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Senatorens arvinger


Da den innflytelsesrike og rike senator Randolph Knittridge dør, oppstår det straks en bitter strid mellom hans sønn Jack og datter Eloise. Noen dager senere blir sistnevnte funnet myrdet.

Etterforskerne Goren og Eames i New York-politiet blir straks satt på saken. Stor er deres forbauselse da de oppdager Eloises lik på byens flyplass. Det er nedfrosset og på vei inn i et privat jetfly. En nærmere sjekk viser at flyet skal til et sted i Arizona som er kjent for sitt kjempemessige fryselager for oppbevaring av døde mennesker.

Som datter så far
Senator Randolph Kittridge ønsket utrykkelig å bli gravlagt på den nasjonale kirkegården Arlington, hevder sønnen Jack. Han vil for enhver pris ikke at faren skal fryses ned og sendes til samme sted som søsteren Eloise.

Men hennes advokat hevder det motsatte: Senator Kittridge hadde gjort en avtale med datteren om at de to skal fryses ned sammen i Arizona, for deretter å bli vekket opp og forent en gang i framtiden.

Hvem snakker sant – og hvem kan ha tatt livet av Eloise?

Mer om serienz
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Cold comfort"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57