Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. desember 2005 kl 22.30 The Voice

Digital, svart komedie

The Voice: Jean-Marie Le Pen har en ledende rolle
The Voice: Jean-Marie Le Pen har en ledende rolle "The Voice". (Foto: ATMO)
"The Voice" er en digital, svart komedie om tv-stasjonenes nyhetssendinger. Den svenske regissøren Johan Söderberg har sin egen forklaring på hvordan filmen ble til.

- Jeg satt og stirret på nyhetssendingene og forsøkte å bestemme meg om jeg skulle heie på de muslimske eller de kristne soldatene, sier Johan Söderberg. Det endte med at han laget en film om sine inntrykk av nyhetene.

Söderberg kaller "The Voice" for en digital, svart komedie. Han leker med tanken om at alle fundamentalistiske bevegelser må ha en ytre eller indre fiende som et middel til å holde dem gående.

- Filmen er med andre ord skåret over lesten "Al Jazeera og Fox News lager nasjonal-religiøs propaganda". Jeg forsøker å forfølge temaet helt ut i det absurde. For å får den riktige miksen har jeg gitt det hele et 50-tallspreg og lagt til en dose science fiction.

I ledende roller finner vi Frankrikes politiske leder på ytterste høyre fløy, Jean-Marie Le Pen, et knippe amerikanske presidenter med Bush i spissen, dessuten Ayatollah Khomeini, Adolf Hitler, Osama Bin Laden osv.
Filmen er blitt til med støtte fra det svenske filminstituttet og det nordiske film- og tv-fondet.

Svensk dokumentar (2004)
Originaltittel: The Voice
Produsert av: ATMO
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57