Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. mai 2002 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Liv og død Aidensfield

Doktor Neil (David Michaels) og sykesøster Maggie (Kazia Pelka) i
Doktor Neil (David Michaels) og sykesøster Maggie (Kazia Pelka) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
En brannstifter herjer i Aidensfield. Doktor Neil og sykesøster Maggie har funnet sammen igjen og venter barn. Ukens episode av den populære serien, som samler over en million seere på NRK1, er antakelig den mest dramatiske i Heartbeat´s 10 år lange historie.

En pengelens forfatter er kommet til Aidensfield for å sette opp et av sine stykker for byens amatørteater. Til hovedrollene har han plukket ut Mike og Maggie, som begge er godt i gang med prøvene.

Maggies uro
Under prøvene på stykket blir sykesøster Maggie meget urolig. Hun oppdager at hun er gravid. En tragisk opplevelse fra fortiden tynger både henne og doktor Neil. Den gang mistet de en sønn.

Maggie beslutter nå å reise bort noen dager sammen med Gina. Imens fortsetter den ukjente brannstifteren å herje i Aidensfield, og politikonstabel Mike og doktor Neil blir involvert i en av brannene.

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Doktor Neil (David Michaels) og sykesøster Maggie (Kazia Pelka) i ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)