Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. februar 2001 kl 20.20 Middelhavet rundt med Keith Floyd

Middelhavet rundt med Keith Floyd (t)

NRK1 onsdag 28. februar kl 20.20
Middelhavet rundt med Keith Floyd (4)

Floyd i Cannes og Monaco

Den reiseglade kokken Keith Floyd befinner seg i kveld i fasjonable omgivelser. Han er i Cannes og Monaco, jetsett-adelens lekegrind.

Monaco er uløselig knyttet til billøp, Grand Prix og Formel 1. Før starten på Monaco Grand Prix spiser Floyd lunsj med Grand Prix-sjåføren Johnny Herbert. Forsøket på en guidet tur langs løypa blir tidlig avbrutt av en strategisk plassert konstabel.

I Cannes spiser Floyd et bedre måltid på Carlton Hotel, ikke helt billig siden hotellet har flere stjerner i Michelin-guiden.

Floyd liker å forflytte seg sjøveien, og en kort båttur fra Cannes ligger øya Lerins. Her gjør han en stopp for å besøke katedralen og hilse på fader Marie. Men vår mann er ikke utelukkende interessert i det sakrale. Han vil også høre om vindyrkingen på stedet, særlig om vinen som munkene produserte.

Matrettene denne gangen er et sørfransk måltid bestående av mulle, vårlam med urtesmør, fylte tomater, auberginer og squash, og maiskylling med soppsaus.

NRK1 onsdag kl 20.20

Britisk produksjon
Originaltittel: Floyd Around the Med
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Floyd koser seg med det sørfranske \"cuisine\" i kveld