Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juni 1999 kl 20.50 Sommerunionen

Sommerunionen (ttv)


NRK1 lørdag 19. juni kl 20.50
Sommerunionen (1:6)

Grenseløs underholdning i sommer

Norge og Sverige gjenoppliver unionstanken og lager sommerunderholdning for hele familien fra Strømstads havn i sommer. Benny Borg er programleder sammen med journalisten Pernilla Månsson-Colt fra SVT1.
Tilsammen skal de to programlederne invitere gjester, lage undersøkende reportasjer og finne ut av hva som finnes på grensen mellom nordmenn og svensker.
- Jeg gleder meg til å være programleder igjen og å få lov til å jobbe sammen med en så dyktig journalist som Pernilla Månsson-Colt. Tror dette kan bli et koselig og underholdende familieprogram. Det er også litt spesielt at Norge og Sverige \"slår seg sammen\" på denne måten - morsomt! sier den rutinerte sceneartisten og programlederen Benny Borg.
Benny Borg har bodd i Norge i 30 år, men er oppvokst i Kålltorp i Gøteborg. Svenskene kjenner ham godt - også via hans mangeårige samarbeide med Dizzie Tunes.

Dybdeintervju med Odd Nerdrum
I første program er hovedgjesten Odd Nerdrum som skal dybdeintervjues av Pernilla Månsson-Colt. Men vi skal også endelig få svar på hva som er den store forskjellen på nordmenn og svensker. Sosialantropologen Anita Ekvall har forsket på dette området i flere år og har solid erfaring blant annet fra fusjoneringene Freia/Marabou og Telia/Telenor.

Variert meny
For barna blir det en lærestund med Kerstin Johannesen, professor i marinbiologi. Hun skal fortelle om det som skjer i havet, for eksempel hvorfor maneter brenner på huden.
Artister i første program er D\'Sound og Wille Crafoord.
Men mat er også viktig, og i hvert program er to kjente kokker med - Karl Ljung, som ble Årets Kock i Sverige og Beate Hals - hans norske motsvar. De skal konsentrere seg om fisk og skalldyr og alskens måter å tilberede disse ingrediensene på.
Det blir med andre ord en variert meny i \"Sommerunionen\".

NRK1 lørdag kl. 20.50

Bilde (via Scanpix/Internett)
Benny Borg og Pernilla Månsson-Colt leder \"Sommerunionen\" fra Strømstad i seks lørdager. (Foto: Rolf Grafström, SVT Gøteborg).

Journalisten Pernilla Månsson-Colt blir nå presentert for nordmenn i det norsk-svenske programmet \"Sommerunionen\".

-Jeg gleder meg til å samarbeide med Pernilla i \"Sommerunionen\", sier Benny Borg.

Åse Kleveland blir intervjuet av Pernilla Månsson-Colt i det første \"Sommerunionen\". (Foto: Rolf Grafström, SVT Gøteborg).


En samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og SVT Gøteborg
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programledere: Benny Borg og Pernilla Månsson-Colt
Prosjektleder NRK: Lisbeth Larness Roåas, 90 82 08 37