Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. januar 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Selger bensin for Saddam Hussein

Michael Moore selger i kveld billig bensin.
Michael Moore selger i kveld billig bensin.
Michael Moore er fascinert av amerikanernes higen etter billig bensin. Han forsøker å finne ut hvor langt folk er villig til å gå for å få kjøpt bensin til en lav pris og åpner en bensinstasjon til inntekt for Saddam Hussein.

Bensinstasjonen heter Saddam Gas (Saddams bensin) og sier inntektene går til å støtte Saddam Hussein. Han tilbyr også gratis bensin til alle som donerer mat til befolkningen i Irak som sulter etter USAs bombing.

Pensjonsfest med bismak
Jack Welch, selveste symbolet på amerikansk big business og øverste sjef for General Electric, skal pensjonere seg. Michael Moore holder en noe spesiell avskjedsfest for ham. Han samler folk som er skadelidende som følge av Welch jobb, og tropper opp for å "feire" ham.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

eprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78