Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. januar 2000 kl 00.05 Nattkino: Utenfor mistanke

Nattkino: Utenfor mistanke (t)

NRK1 lørdag 22. januar kl 00.05
Nattkino: Utenfor mistanke

Dødelig trekant

To brødre, Dempsey og Nick Cain - som begge er politimenn - og Dempseys kone Gail inngår i en dødelig trekant i kveldens nattkino. En fjerde person, den uerfarne detektiven Rhinehart, avdekker en bisarr historie om utroskap, mord, svik og bedrag.

Dempsey Cain (Christopher Reeve) er en av de mest respekterte politimennene i San Diego. Han lever et tilsynelatende lykkelig familieliv sammen med sønnen Brian og kona Gail (Kim Cattrall). Han har dessuten en bror, Nick (Edward Kerr), som også er politimann. Men det Dempsey ikke vet, er at broren og kona har innledet et forhold.

En dag de to brødrene er på jobb sammen kaster Dempsey seg mellom og hindrer at Nick blir drept i en skuddveksling. Skuddet treffer i stedet Dempsey. Kulen borer seg inn i ryggraden og gjør den unge politimannen lam fra livet og ned. Med Dempsey lenket til rullestolen har Nick og Gail fritt spillerom.

Dempsey orker ikke tanken på å tilbringe resten av livet i rullestol og bestemmer seg for å ta sitt eget liv. Heldigvis blir han reddet av en nabo.

Utspekulert plan
Dempsey er lagt nede, men ikke helt utslått. Han pønsker ut en djevelsk plan. Han foreslår for sin kone og bror at de skal ta livet av ham og deretter innkassere livsforsikringen. Med utsikt til å gjøre gode penger, og med et vanntett alibi, går Nick og Gail med på å utføre mordet. Men de er uvitende om Dempseys egentlige motiv - nemlig hevn.

Når politiet kommer til åstedet, påberoper Dempsey seg å ha handlet i selvforsvar. Han forklarer at de to ville drepe ham for å kunne innkassere forsikringssummen. En opplagt sak? Nei, for det er nå det virkelige mysteriet begynner. Den uerfarne detektiven Rhinehart (Joe Mantegna) setter alt inn på å felle Dempsey i denne hardkokte amerikanske thrilleren om svik og bedrag.

NRK1 lørdag kl 00.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Nick Cain (Edward Kerr) innleder et forholdt til brorenes kone Gail (Kim Cattrall).
2. Den uerfarne detektiven Rhinehart (Joe Mantegna) vil prøve å komme til bunns i drapsaken.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1995)
Originaltittel: Above Suspicion
Regi: Steven Schachter
I rollene: Christopher Reeve, Joe Mantegna og Kim Cattrall
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41