Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 mandag 14. april 2008 kl 09.30 Ukas P2-artist: Sigurd Slåttebrekk

Sigurd Slåttebrekk

Pianisten Sigurd Slåttebrekk. (Foto: Johs. Bøe)
Pianisten Sigurd Slåttebrekk. (Foto: Johs. Bøe)
"Mine største musikkopplevelser knytter seg veldig ofte til øyeblikkshendelser; øyeblikk i en fremførelse som står i hukommelsen, som helt har festet seg. Disse øyeblikkene er ofte mysterier for meg."

Dette sier "Ukas P2-artist" pianisten Sigurd Slåttebrekk. Slåttebrekks egne innspillinger av klavermusikk av Maurice Ravel, Robert Schumann og av Edvard Griegs klaverkonsert har alle fått stor oppmerksomhet av anmeldere i verdenspressen.

Det som opptar ham mest for tida er å gjøre et dypdykk i Griegs spillestil. Han jobber i nært samarbeid med musikkprodusent Tony Harrison for å gjenskape, så tett opptil som mulig, Griegs eget spill. Sigurd Slåttebrekk kaster seg også over andre eldre framførelser og blir sterkt inspirert av det.

"Det som appellerer veldig sterkt til meg er når man får kontakt med mennesket bak instrumentet; når man aner at det er et menneske av kjøtt og blod - og man kjenner seg igjen."

Da han var gutt sang han mye ved siden av å spille piano, og sangen har alltid betydd mye for ham selv om det var pianist han ble.

"Jeg har alltid vært opptatt av hva sang kan bety for oss instrumentalister, hvor viktig det er å tenke sang som utøver."

Sigurd Slåttebrekk har også markert seg på andre arenaer. Mellom Ravel- og Schumann-innspillingene var han borte fra konsertpodiet noen år. I disse årene var han med på å gi liv til den lille redningsskøyta Elias. Animasjonsserien har hatt stor suksess som barne-TV på TV 2 og som film, og i 2006 ble "Elias" nominert til Emmy.

Programleder: Kristin Kverndokk.


Pianisten Sigurd Slåttebrekk er
"Ukas P2-artist" NRK P2
Mandag 14. april – fredag 18. april.
Hver dag kl. 09.30 – 10.00. Reprise kl. 19.00.