Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. januar kl 21.45 Frøken Frimans krig

Vanskelige tider


Et dødsfall gjør hverdagen tyngre for Dagmar. Også Lottie, som kommer tilbake til byen, opplever en slitsom tid.

Dagmar forsøker å forsone seg med Ruben Lemans død. Hun samler kvinnene før åpningen av butikken, men krigen med de andre forhandlerne trappes opp, og det blir vanskeligere for Dagmar, Kinna, Emmy og Alma å holde sammen.

Lottie tør ikke lenger engasjere seg i Svenska Hem etter at Axel truet med å ta barna ved skilsmissen.

Om serien:
Dagmar Friman flytter hjem til Sverige etter å ha bodd i London. Hun er inspirert av suffragettebevegelsen og ser en mulighet til å virkeliggjøre sine drømmer om et selvstendig liv og et mer rettferdig samfunn for alle, kvinner inkludert.

I sentrum for handlingen står dagligvarekjeden Svenska Hem. Kvinnene grunnla denne kjeden med entusiasme og brennende engasjement mot det mannsdominerte samfunnet og mot den stadig økende småsvindlingen i dagligvarebransjen.
Byens kjøpmenn så ingen grunn til bekymring i begynnelsen, men når kvinnene ser ut til å lykkes, begynner de fleste å bli nervøse.

Hva om disse kjerringene stjal kundene deres? Eller hva om de senket prisene? Frykten sprer seg i takt med kvinnenes innflytelse i forretningslivet.

Serien er inspirert av en sann historie om klasse- og kvinnekamp på begynnelsen av 1900-tallet.

Svensk dramakomedie i tre deler
Produsert av SVT 2013
Med: Sissela Kyle, Maria Kulle, Frida Hallgren, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, Allan Svensson, Lena T Hansson, Gustaf Hammarsten m.fl.
Presseansvarlig:Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice ,tlf 23 04 70 00