Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juni 2004 kl 21.40 Novellefilm: Onkel Franks reise

Reisen til Reeperbahn

13 år gamle Peder (Rasmus Eljanskog) blir med onkel Frank (Reine Brynolfsson) til Reeperbahn. (SVT-foto)
13 år gamle Peder (Rasmus Eljanskog) blir med onkel Frank (Reine Brynolfsson) til Reeperbahn. (SVT-foto)
NRK1 sender i kveld den tredje av en serie svenske novellefilmer laget av unge filmskapere. "Onkel Franks reise" forteller historien om vennskapet mellom en gutt og hans onkel.

Når foreldrene til 13-årige Peder (Rasmus Eljanskog) skal ut og reise, overlater de ham i onkel Franks (Reine Brynolfsson) varetekt. De hadde nok tenkt seg nærmere om dersom de hadde visst at den 48-årige ungkaren er på vei til Hamburg i heller tvilsomme forretninger.

Peder må bli med onkelen til Reeperbahn, og det blir en reise i storbyens underverden der ingenting går som de hadde ventet.

Filmtalenter
"Onkel Franks reise" inngår et svensk prosjekt der unge filmskapere som ennå ikke har spillefilmdebutert, blir presentert. Målet har vært å skape et veksthus for unge talenter og et vindu for deres arbeider.

Kveldens novellefilm er regissert av Dean Tomkins, mens Björn Runge, opphavsmannen til serien "Anderssons elskerinne", har skrevet manus. De to har arbeidet sammen en gang tidligere, da Dean Tomkins var regiassistent under innspillingen av Runges debutfilm "Harry & Sonja" (1995).

Svensk novellefilm (2002)
Regi: Dean Tomkins
Manus: Björn Runge
I rollene: Reine Brynolfsson, Rasmus Eljanskog, Peter Engmand og Kristina Törnqvist
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99