Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 10. mars 2009 kl 22.30 Himmelblå

Jul på Ylvingen

Skoleelevene på Ylvingen setter opp en juleforestilling. Lille-Jens har fått rollen som Jomfru Maria. (Foto: NRK)
Skoleelevene på Ylvingen setter opp en juleforestilling. Lille-Jens har fått rollen som Jomfru Maria. (Foto: NRK)
Julen nærmer seg, og overalt pyntes det med lys, stjerner og annen stas. Roy blir stilt ovenfor et vanskelig valg når moren hans kommer på besøk. På skolen setter de opp en juleforestilling og Lille-Jens får seg en overraskelse han sent vil glemme – han har nemlig fått rollen som Jomfru Maria…

Bedre blir det ikke når Robin, som skal være Josef, behandler kompisens brå "kjønnsskifte" med lite diskresjon. De to guttene blir uvenner, og situasjonen forverrer seg ytterligere når Marit og Vivian blander seg inn i krangelen.

Må ta et valg
Moren til Roy kommer til Ylvingen for å feire jul med sønnen. Hun har bodd sørpå siden Roys far døde, og selv om det er lenge siden hun har sett sønnen går hun ikke av veien for å blande seg inn i hans affærer.

Hun klarer ikke å skjule sin misnøye når hun oppdager at Rakel har flyttet tilbake til øya, og det gjør ikke situasjonen lettere at Roy og Rakel endelig er i ferd med å finne ut av det med hverandre.

Roy blir stilt ovenfor et vanskelig valg; moren eller Rakel, som åpenlyst inviterer til en intimitet han aldri før har opplevd.

Om Himmelblå
Himmelblå er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya, Ylvingen, i Nordland.

De første åtte episodene av Himmelblå ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK Drama. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde Himmelblå til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står åtte nye episoder for tur og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Programmet er sendt tidligere.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 2 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara), Marika Enstad (Rakel)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Himmelblå