Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 31. august 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Nord-Italia

Nord-Italias perler

Venezia er et selvfølgelig stoppested når Megan McCormick tar oss med til Nord-Italia. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Venezia er et selvfølgelig stoppested når Megan McCormick tar oss med til Nord-Italia. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Trøffel-plukking, karnevalsfeiring, politimenn i Armani-uniformer, katedraler og praktfulle byer…Megan McCormick fra "Pilot Guides" drar på loffen i Nord-Italia.

Turen starter i den vakre alpebyen Aosta, kjent for sine mange minnesmerker fra romertiden og en praktfull utsikt over Aosta-dalen. I Ivrea ved foten av Alpene blir Megan involvert i en spektakulær karnevalsfeiring med over hundre tusen deltakere. Vinbyen Alba lenger sør kan også by på trøfler, og Megan blir innviet i hemmelighetene som knytter seg til sankingen av byens hvite (it. alba) trøffel. Dette er verdens dyreste sopp, verdt sin vekt i gull!

Motebyen Milano
Den beste utsikten til Alpene fra Milano får Megan fra tårnene i byens katedral, som er verdens største gotiske byggverk. Milano er førende innen italienske moter, og politimennene på "den gylne plass", Quatrolatero Duoro, bærer uniformer sydd hos motehuset Armani.

Med toget loffer Megan videre til Modena, Parma, Mantua og Verona. Førstnevnte by har gitt navn til Ferrari-bilens hjemsted, Modenello, der bilfabrikken også har sitt museum. Langs Adige-elven bærer det med toget fra Verona til vakre Bolzano i Tyrol. Via skisenteret Portina del Fetso i Tyroler-alpene tar Megan seg innover i Dolomittene.

Fra de høyeste topper går turen til vannets og lysets by, Venezia. Og igjen får Megan oppleve hva karnevalsfeiring vil si på italiensk!

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante, og Pilot Guides er en fortsettelse av den populære serien. Ryggsekk-reisende Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av seriens 13 programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

På sin særegne og morsomme måte tar seriens ryggsekk-reportere oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Innkjøpt serie fra England
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer 
  • Les mer