Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 31. juli 2002 kl 20.10 Prinsen

Mikael visste ikke at han var prins

Mikael Trolin fant ut, i en alder av 30 år, at han egentlig er en prins. (Foto: TV4)
Mikael Trolin fant ut, i en alder av 30 år, at han egentlig er en prins. (Foto: TV4)
I over 30 år levde Mikael Trolin uvitende om at hans far var konge i Nigeria. Han var altså prins uten at han visste det selv. Mikaels mor traff Mikaels far i Oxford, England på 60-tallet, og de hadde forhold i ett år. I kveldens dokumentar får vi se det første møtet mellom far, kong Johaya Kwande, og sønn.

Svenske Agneta kom til Oxford i begynnelsen av 1960-tallet, etter en kort tid som au pair i London. Hun jobbet som servitør på studentrestauranten, og det var her hun traff Johaya. De to forelsket seg, og ett år etter, dagen før Johayas hjemreise til Nigeria, fikk han vite at Agneta var gravid. Likevel reiste Johaya hjem igjen.

Agneta oppdro sin sønn alene, i fattige kår. Mikael ble voksen og fikk selv to barn. Det var først da hans eldste datter spurte hvem hennes morfar egentlig var, at hans egen nysgjerrighet vokste. Hvem var han? Og hvor var han? Mikael begynte å undersøke, og ved den nigerianske ambassaden fikk han svar: Faren hans var konge i Nigeria. Og Mikael var en prins.

Johaya hadde i 30 år levd med dårlig samvittighet overfor sin ukjente sønn. TV4, som NRK har kjøpt denne dokumentaren av, fulgte Mikael til hans første møte med faren. Dette skjedde våren 1999, og reisen gikk til Nigeria. Mikael fikk også møtte sine 13 søsken.

NRK Fakta
Innkjøpt fra TV4, Sverige
Kontaktperson innkjøpt: Marianna Zimmer, 23049342
Kontaktperson ekstern info: Hilde Ljøen, 23047236

Bilde
Mikael Trolin fant ut, i en alder av 30 år, at han egentlig er en prins. (Foto: TV4)