Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. desember 1998 kl 23.05 Piknik med døden

Piknik med døden (t)

NRK2 fredag 11. desember kl 23.05
Piknik med døden

Padletur ble mareritt
Fire bykarer vil dyrke kanosporten i vill og uberørt natur. Men turen utvikler seg etter hvert til et mareritt.
Fire forretningsmenn fra Atlanta har ingen anelse om hva som venter dem når de begir seg ut på en kanoekspedisjon i de ville Appalachene. Lederen Lewis Medlock (Burt Reynolds) er en formuende mann som er ute etter å bevise sin filosofi om overlevelsesstrategi. Han tror, og halvveis håper, at vår sivilisasjon vil bryte sammen. Og da vil han være forberedt. Ed Gentry (John Voight) er en familiemann som egentlig er ganske fornøyd med bylivet. Men han har uoppfylte lengsler som kan forklare hans vennskap med en mann som Lewis. Ed har tatt med seg to av sine egne venner for å ta brodden av Lewis\' \"manndomsprøve\" og gjøre padleturen til en hyggelig weekendekspedisjon. Bobby Trippe (Ned Beatty) er en trinn og trivelig ungkar. Drew Ballinger (Ronny Cox) er en fornøyd familiemann som har anstendige og gjennomtenkte holdninger til samfunnet.

Farlig eventyr
Elven, dyster og vakker på samme tid, er ikke særlig stor da de fire mennene laster utstyret i kanoene og skyver fra. Lewis skriker sine instruksjoner til Ed, Bobby og Drew som er ganske klønete når det gjelder manøvrere kanoene.

Mens dagslyset svinner slår de seg ned på elvebredden. Rundt leirbålet går praten om den tapte villmarka. I området der de padler bygges det en stor demning, derav den reduserte vannføringen. Den mørke skogen omgir dem. Lewis antyder at det er noen som holder øye med dem. Kanskje har han rett... En uhyggestemning brer seg i leiren.

Kamp på liv og død
Det de fire ikke vet, er at de har gjort en fatal feil ved å bevege seg inn på inn på et territorium som kontrolleres av et morderisk fjellfolk som er blitt degenerert gjennom generasjoner av inngifte. To av dem passer opp Ed og Bobby, voldtar den sistnevnte og truer med å gi Ed samme behandling. Lewis dukker opp og dreper en av angriperne, mens den andre stikker til skogs. De fire villmarksturistene flykter i kanoene, fulgt av et kuleregn. Hvis deres brutale forfølgere ikke tar livet av dem, vil de nådeløse vannmassene trolig gjøre det. De eneste de kan gjøre er å be og håpe på en mirakel.
NRK2 fredag kl 23.05

Bilder (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
1. Kanoturen blir mer dramatisk enn Lewis Medlock (Burt Reynolds) hadde regnet med.
2. Ed Gentry (Jon Voight) viser mot og styrke under ekstreme forhold i villmarken.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1972)
Originaltittel: Deliverance
Regi: John Boorman
I rollene: Jon Voight, Burt Reynolds, Ronny Cox m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41