Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. september 2012 kl 19.55 Stjernekamp

Gjør deg klar for Stjernekamp!


Ti artister, ti sjangere, ti magiske og nervepirrende lørdager. I høst skal noen av landets fremste artister utfordres, og vi skal kåre Norges fremste entertainer.

Stjernekamp er en norsk direktesendt underholdningsserie der etablerte artister møtes for å konkurrere i ulike musikksjangere. Hvordan går det når dansebandvokalisten skal gjøre hip hop? Når reggaeartisten skal fremføre opera? Eller når pop-prinsessa skal prøve seg på folkemusikk? Hver uke blir en kamp om æren – og tittelen som Norges ultimate entertainer.

Eksperthjelp hver uke
Hver uke får artistene drahjelp fra landets ledende sangpedagoger, koreografer, dansere og kulturinstitusjoner, slik at de best mulig kan forberede seg på nok en ny sjanger.
Musikkjournalist Mona B. Riise og pop-produsent Ole Evenrud utgjør konkurransens ekspertpanel, sammen med en ny sjangerekspert uke for uke. Men det er publikum som sitter med makten i Stjernekamp – og hver lørdag sendes én av artistene hjem, basert på seernes SMS-stemmer. Programleder for direktesendingen er Kåre Magnus Bergh.

Ti sterke artister
Artistene som skal utfordre hverandre musikalsk, er:
Tuva Syvertsen – vokalist, musiker og låtskriver samt frontfigur i hardingfeletrioen Valkyrien Allstars
Anneli Drecker – elektronikaartist og komponist som har turnert verden over både med sitt eget band Bel Canto, men også med band som a-ha og Röyksopp.
Nico D – rapper og reggaeartist med stor suksess i både Frankrike og på Jamaica, der han klatret helt til topps på hitlistene
Tor Endresen – vokalist, komponist og revyartist med snart 30 år bak seg i musikkbransjen
Rein Alexander – musikal- og soloartist med flere platesuksesser og erfaring fra arbeid med klassisk musikk både i Europa og USA
Rita Eriksen – sanger, soloartist og den ene halvparten i duoen Eriksen, samt stemmen bak den kvinnelige vokalen på Vamps monsterhit "Tir n’a Noir"
Mariann Thomassen – soloartist og frontfigur i trashpopbandet Surferosa
Alejandro Fuentes – først kjent fra Idol 2005, nå etablert soloartist og én av Hallelujah-kameratene
Sisi – soulsangerinne med lang fartstid som korist, nå i ferd med å etablere seg som soloartist
Jenny Jenssen – ubestridt dansebanddronning, soloartist med bakgrunn som vokalist i dansebandet Septimus

Første episode
Første episode er viet en sjanger som man gjerne elsker eller hater, nemlig musikalen. Her kan artistene vikelig vise hva de duger til, i storslagne numre med dansere, band, kort sagt full pakke. Sjangeren er ukjent terreng for de aller fleste av artistene, og blir en ilddåp for hva de har i vente på lørdagskveldene i høst. Første del av programmet sendes fra kl. 19:55-21:00, andre del fra kl. 21:30-22:00.

Norsk direktesendt underholdningsprogram produsert av Monster for NRK (2012)
Utviklet av Vibeke Sørlie og Monster
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer
Presseansvarlig NRK: Jade Josefine Nordahl / 92403873
Publikum kan kontakte NRKs publikumsservice: / 815 65 900