Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. januar 2009 kl 18.30 ORPS

Premiereklar korpsgjeng

Guttejenta Jannik (T. C. Berg Kleiven), Babb (Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen), Murmel (Moin Deljou), Amalie (Ann Kristin Sømme), Ikko (August Ekanger) og Ling (Oriana Brut-Christensen) er vennegjengen i ORPS. (Foto: Monser Film AS)
Guttejenta Jannik (T. C. Berg Kleiven), Babb (Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen), Murmel (Moin Deljou), Amalie (Ann Kristin Sømme), Ikko (August Ekanger) og Ling (Oriana Brut-Christensen) er vennegjengen i ORPS. (Foto: Monser Film AS)
Ikko, Amalie, Ling, Murmel og Babb elsker å spille i Gamle Tomter skolekorps, men når dirigenten får sparken og erstattes av den kjente kornettisten Elsebeth Bull, blir det nye takter. Det er ikke plass til å være annerledes i det nye korpset, og våre helter blir snart pekt ut som bråkmakere.

Orps er en humoristisk, romantisk actionfylt og spennende serie om å våge å være seg selv og tørre å spille med hjertet. Vennegjengen Ikko, Amalie, Babb, Murmel og Ling er svært forskjellige som personer, men har til felles at de er stemplet som nerder, skiller seg ut fra de "kule" og må stå sammen mot mobberne og den nye dirigenten.

Onde Bull
Korpset dirigeres av den eksentriske korpsentusiasten Morris som er mer opptatt av korpsånd og samhold enn å spille korrekt. På 17. mai får Morris sparken av styret og den kjente kornettisten Elsebeth Bull får jobben hans. De finner raskt ut at Elsebeth har en helt annen lederstil enn Morris. Hun kan i utgangspunktet virke snill og mild, men under overflaten lurer en nådeløs diktator. Når hun først bestemmer seg for noe – som for eksempel at korpset skal bli det beste i Norge – er det ingenting som kan stanse henne.

Vennegjengen
Ikko spiller klarinett og uhelbredelig forelsket i Ling. Han gjør stadige tilnærminger, men Ling er kun opptatt av å bli verdens beste kornettist. Hun forsøker å lære seg Sousas "umulige" slik at også Elsebeth skal forstå at hun faktisk er den beste.

Amalie på sin side prøver, men uten hell, å få seg kjæreste slik som sin populære søster Charlotte. Charlotte er pen, kul og vellykket drillpike i korpset, mens den trombonespillende Amalie blir sett på som nerdete og har en evne til å skape pinlige situasjoner hvor enn hun kommer.

Murmel heter egentlig Antonio. Fordi han kommer fra en bråkete og voldsom familie har han utviklet sykdommen narkolepsi, slik at han sovner når han opplever stress og bråk rundt seg. Dette benytter mobberne enhver anledning til å utnytte, fordi de synes det er morsomt når Murmel sovner.

Den usikre og sjenerte Barbara får også gjennomgå. Hun kalles bare Babb, spiller tuba, er overvektig og stammer.

Den mystiske Jannik
Så flytter guttejenta Jannik til Gamle Tomter. Hun/han blir kjent med vennegjengen og hjelper Murmel og Babb å forsvare seg mot mobberne. Jannik har en sterkt utviklet rettferdighetssans, og er derfor en av de få som tør å reise seg og forsvare Babb og de andre nerdene når de blir mobbet av kjipingene i korpset. Jannik får med dette flere mektige fiender, særlig blant de kule gutta og ikke minst Elsebeth Bull. Problemet er at ingen vet om Jannik er gutt eller jente.
Det blir snart tydelig at Elsebeth Bull gjør alt hun kan for å presse våre helter ut av korpset og våre venner forstår at den eneste måten de kan kjempe mot er å stå samlet…

Nye historier om vennegjengen i Orps kommer også som kinofilm i mars.

Barne- og familieprogram produsert av Monster Film AS for NRK (2008)
Prosjektleder NRK: Nils Stokke
Regissør: Atle Knudsen
Produsent: Olav Øen
Medvirkende: Cecilie Mosli, Henrik Mestad, August Ekanger, Ann Kristin Sømme, Oriana Brut-Christensen, Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen, Moin Deljou, T. C. Berg Kleiven
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716 eller 23 04 40 79
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer om "ORPS"