Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. juni 2002 kl 23.15 Detektimen: Politiagentene

Agent i skuddlinjen

Oscar Stone (Ian Stenlake) i
Oscar Stone (Ian Stenlake) i "Politiagentane". (Foto: Beyond Distr.)
Agentene Danniella og Oscar går inn i en dekkoperasjon for å oppklare et bankran. I ukens episode ringer klokkene for enda et av medlemmene i Melbourne-politiets spaningsavdeling.

Et fem år gammelt uløst bankran blir gjenopptatt da en eldre mann finner ti millioner dollar i en park. Finneren heter Ben Jones, og nå melder han seg for å få dusøren på en million dollar. Han og kona Celia virker som de er et koselig gammelt par. Da spanerne forsøker å gjøre opptak av Jones mens han snakker om ranspengene, går noe fryktelig galt.

Situasjonen kommer ut av kontroll. Operativ leder ved spaningsavdelingen Ellen ”Mac” MacKenzie sender inn forsterkninger, men med tragiske konsekvenser. En i gruppen blir skutt og må etterlates i en kritisk tilstand.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Danniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Oscar Stone (Ian Stenlake) i ”Politiagentane”. (Foto: Beyond Distr.)