Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. november 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)


NRK1 onsdag 3. november kl 22.30
South Park (8:13)

Det gode mot det onde

I dagens episode fra den lille byen South Park i Rocky Mountains er det klart for bursdagsfeiring. Cartman fyller år og inviterer til selskap, og som vanlig vet vi at det overnaturlige er helt naturlig i guttenes hjemby.
Døden har allerede vært på besøk i South Park, og denne gangen er det en annen skapning som gjør sin inntreden i den lille byen.
Cartman skal feire bursdagen sin og får en uventet gjest. Sønnen til mørkets herre kommer nemlig på besøk, og dermed er det duket for et slag mellom det gode og det onde i stakkars Cartmans selskap.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp, er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle, er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige, er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.
NRK1 har valgt å sende serien tekstet på norsk, men den er ikke sensurert. South Park går i samme rekkefølge og i samme form som i England og USA.

NRK1 onsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Kyle og Stan møter Satans sønn (Foto: Comedy Central)

Produsert av Comedy Central (USA
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18