Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. juni 2012 kl 02.25 Grønn glede

Boltreplass for store og små


Den andre av de tre rekkehushagene er nå endelig ferdig. I kveld blir det lokk på steinsofaen, kunstgress og endelig skal lille Elisabeth få en sandkasse å leke i. Og den blir stor!

Programleder Mette Stensholt Schau synes den vesle hagen har blitt lekker. Sammen med snekker Ola og gartner Tom har de gitt den unge familien en hage som er egnet til sosiale kvelder.

Mer plass til å være ute
Selv en liten rekkehushage har plass til flere elementer, mener "Grønn glede"-gjengen. Derfor har det blitt mer plass til spisebordet, sofa som tåler vær og vind og blomster som klarer seg nesten helt selv.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggemester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.

Egenproduksjon, sesong 11.
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.