Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. november 2003 kl 18.00 Gnottene

Møggelgnotter

Kaisa kjeder seg fort når de andre gnottene ikke er der (Foto: Espen Røst)
Kaisa kjeder seg fort når de andre gnottene ikke er der (Foto: Espen Røst)
Sampler vekker de andre med lyden av hjerteslagene sine når han tester lydgnopperen. Med den skal han finne "den hemmelige hula".

Kaisa er fryktelig morgengretten, og de andre bestemmer seg for å muntre henne opp. Men Kaisa vil ikke muntres opp, hun vil være i fred! Til slutt lager hun et kart med veien til "den hemmelige hula" for å få de andre ut av grotten så hun kan leke for seg selv.

Kjeder seg
Når de andre endelig har dratt av gårde, begynner Kaisa fort å kjede seg. Etter en stund blir hun redd de andre ikke vil komme tilbake til henne, og hun blir veldig glad når de endelig er hjemme igjen fra oppdagelsesferden. De har ikke funnet " den hemmelige hula", men Tander forteller at de har sett mange silvre steder.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48