Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. juni 2002 kl 20.00 Da Capo

Norgesvennen Thore Skogman

Thore Skogman og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Thore Skogman og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
I programmet fra ifjor ble trubaduren og norgesvennen Thore Skogman feiret for sine 70 år. I kveld er han hjertelig tilstede hos Vidar Lønn-Arnesen, hvor han i en humørfylt samtale forteller om sin karriere. Kinosjef i Oslo Ingeborg Moræus Hanssen er også blant kveldens gjester.

- Han synger hvert eneste svar, sier Vidar Lønn-Arnesen m Thore Skogman. - Uansett hva jeg spør om så har han et passende refreng som svar. Skogman har et utrolig repertoar!

Thore Skogman har hatt utallige slagere i Norge, og det er et entusiastisk publikum som lar ham lede allsangen "10.000 röda rosor". Den spreke svensken synger også annet stoff, blant annet fra "Oklahoma", "My Fair Lady" og "Sommer i Tyrol".

På 60-tallet komponerte Thore Skogman "Tre døgn i bua" ("Tre dar i buren"). Det ble en stor slager i Norge, og den ble fremført av trioen "Tre Tainers" hvor Vidar Lønn-Arnesen var med. I kveld er han forsanger i "Tre døgn i bua", og han har selvsagt med seg Skogman som en gang sang om seg selv at han hadde "rödt hår och gläs mellan tänderna". Håret er ikke rødt lenger, men ellers er sangglede, humør og "gläs mellan tänderna" akkurat det samme.

Film og musikk
Ingeborg Moræus Hanssen, hovedstadens frittalende kinosjef, er på besøk i Da Capo-studio, og hun har litt av hvert å si om såkalte "actionfilmer". James Bond er en kjent figur i den bransjen, og Kari Gjærum synger et potpurri over kjente Bond-melodier.

Ikke bare for pensjonister
"Da Capo!" er programmet som har levende musikk i gang i 40 minutter. Musikken er variert og med trøkk, og Vidar Lønn-Arnesen presiserer at programmet absolutt ikke bare er for pensjonister.


Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. og 2. Thore Skogman og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
3. Thore Skogman synger "10.000 röda rosor" for et entusiastisk publikum (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
4. Kari Gjærum synger et potpurri fra James Bond-filmene (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
5. Vidar Lønn-Arnesen og Ingeborg Moræus Hanssen, kinosjef i Oslo (Foto: Rune Lønn-Arnesen)