Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. februar 2003 kl 19.55 Mia

Ubehagelig overraskelse

Per Nordli (Per Schaanning) har mye å svare for i kveldens episode av
Per Nordli (Per Schaanning) har mye å svare for i kveldens episode av "Mia". (Foto: Anne Liv Ekroll)
Mias teater er Scene 1. Her har hun alle sine oppsetninger, og hun betrakter staben som sine venner. Men så gjør teatersjef Nordli en vri som får Mia til å fly i flint.

I dag venter en ubehagelig overraskelse på Mia når hun ankommer teateret. Før hun kommer, foregår det en febrilsk aktivitet for å finne ut hvordan de skal kunne avsløre nyheten til henne uten at hun skal gå fra konseptene. Det har seg nemlig slik at teateret hvor Mias erkerival har jobbet, har brent ned bare dager før premieren hennes. Teatersjef Nordli foreslår derfor at ”Hun andre” kan få ha premieren sin på Mias teater – scene 1.

Det er ikke nok med at rivalen skal få ha premieren sin på Scene 1 – hun inntar også garderoben til Mia. Her er det duket for dramatikk!

Om serien
Komiserien ”Mia” handler om artisten og privatmennesket Mia. Artisten er kynisk og selvsikker, mens den private Mia er medfølende og snill. Mia er 40 år og har begynt å telle rynker, og hennes største frykt er å bli sittende igjen alene – stygg og uelsket.

Mias særpreg som artist er blandingen av musikalske nummer og høyst personlige monologer. Og publikum elsker det. Problemene oppstår når hun bruker sine nærmeste hemningsløst og vrir historiene slik det passer henne best.

I tillegg til kollegene på teateret har hun kontakt med sin eksmann. Hun har også en mor som til stadighet dukker opp for å hjelpe Mia til et bedre og mindre selvopptatt liv.

I rollen som Mia møter vi Mia Gundersen Lelienhof.

Egenprodusert komiserie
NRK Drama
Regi: Terje Strømdahl
Manus: Jesper Halle
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364