Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. august 2011 kl 21.50 22.07.11

22.07.11


En varm sommerdag i 2011 var rammen for det verste terrorangrepet som har rammet norsk jord noen sinne. Denne dokumentaren gir et helhetlig bilde av hendelsesforløpet, og to ungdommer som var tilstede forteller sin historie.

Fredag 22.juli startet som en helt alminnelig sommerdag i Norge. På Utøya følger NRK Dagsrevyen besøket til Gro Harlem Brundtland og filmer entusiastiske ungdommer som møter sitt store forbilde. Samtidig kjører en varebil gjennom bompengeringen i Oslo og tar av i retning regjeringskvartalet.

Nasjonal tragedie
Terroraksjonen i Oslo og på Utøya 22.juli 2011 tok til sammen 77 menneskeliv, de fleste var ungdommer og unge voksne. Over 150 ble skadd, flere av dem med livstruende skader. 22.juli innebærer et tidsskille i det norske samfunnet.

De overlevende forteller
Gjennom NRKs opptak fra 22 juli, videoer fra vitner og samtaler med overlevende gjenskaper dokumentaren terroraksjonen slik den ble opplevd av de som ble direkte berørt. Frida Ripland Moberg og Rebekka Hennum fra Rogaland AUF overlevde drapsmannens massakre. De forteller sine historier om hva som skjedde da Utøya ble forvandlet fra paradis til helvete.

Dokumentarfilm produsert av NRK Nyhetene
Produksjonsår: 2011
Regi: Kjersti Solhaug
Kommentator: Håvard Heggen
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, jade.josefine.nordahl@nrk.no
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice: info@nrk.no / 815 65 900