Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. september 2008 kl 19.55 Faktor: Evas vågestykke

Snart 60 og ny sats

Evas vågestykke: Etter 35 år som barnehageassistent vil Eva Runnerstrøm (57) realisere drømmen om å gjøre noe annet. (Foto: NRK)
Evas vågestykke: Etter 35 år som barnehageassistent vil Eva Runnerstrøm (57) realisere drømmen om å gjøre noe annet. (Foto: NRK)
Er det for sent å velge livet sitt på nytt når man er 57? Mange av oss drømmer om å gjøre noe annet med livene våre, men tenker kanskje at det er for sent å velge en ny retning når man nærmer seg de seksti.

Eva Runnerstrøm har alltid drømt om å gå på kunstskole. Men det ble det aldri noe av i ungdommen. I moden alder våger hun å gjøre alvor av drømmen. Hun søker kunstskole.

Malte på fritiden
Eva Runnerstrøm jobbet i 35 år som barnehageassist i Sandefjord. På fritiden dyrket hun kunsten. Opp gjennom årene har hun skapt mange malerier i atelieret i hagen, og flere gallerier har stilt ut bildene hennes. Men kunsten har alltid bare vært en hobby.

Et vågestykke
Nå vil hun forandre på livet sitt, hun ønsker å satse full tid på kunsten. Høsten 2007 søkte hun på Strykejernet kunstskole i Oslo, og ble tatt opp som student.

Et krevende år står foran henne, med studentliv i et ungt og utradisjonelt miljø, og pendling mellom Sandefjord og Oslo hver dag.

Drømmen om å satse på kunsten er blitt alvor. Klarer Eva å fullføre sitt vågestykke? Vi følger henne gjennom det første året på skolen.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Historier (2008)
Programansvarlig: Gerd Inger Polden, mob 41 46 92 77
Redaktør: Oddbjørn Rosnes , tlf 47 81 54 58
Kontaktperson i Programinformasjon:Steinar Dahl , tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no