Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. februar 2007 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Familiefeide i Aidensfield

Rob Walker (Jonathan Kerrigan) må rydde opp i en gammel familiefeide i Aidensfield. (Foto: Granada International)
Rob Walker (Jonathan Kerrigan) må rydde opp i en gammel familiefeide i Aidensfield. (Foto: Granada International)
En 27 år gammel brødrekrangel og familiefeide kommer for dagen igjen da Joe Lee og Adam Lee havner i slåsskamp. De krangler om noen bortgjemte verdigjenstander.

Blikkboksen med verdisakene står under senga i Adams hus. Den inneholder et brev fra årene like etter krigen, en forlovelsesring og en solid bunke med pund-sedler. En dag kommer Joe forbi og tiltvinger seg boksen, slår Adam bevisstløs og stjeler bilen hans.

Senere kommer Gina over Joes blodige og forslåtte kropp ute i skogen. Han er død. Boksen med ringen og brevet har han på seg, men pengene er borte.

En kvinnes skjebne
Brevet viser seg å være fra Annie, ei jente Adam gikk med etter krigen. Men han ble ikke godtatt av Annies far, og de to mennene råket i slåsskamp. Annies far ble så hardt skadd at Adam havnet i fengsel for det. Mens han satt der, stjal Joe forloveden fra Adam.

I brevet skriver Annie at Adam må tilgi henne, fordi Joe var den eneste hun kunne vende seg til da faren kastet henne ut. Annie var svanger med Adams barn.

Hvem tok pengene?
Doktor Helen tar seg av Adam, og hun følger ham til Annies grav. Sammen legger de ned blomster. I mellomtiden har politikonstabel Walker også funnet bilen til Adam, som vrak. Det er blod etter Joe i den. Men hvordan er Joe havnet så langt fra stedet der han krasjet bilen? Og hvem har forsynt seg med pengene som var i blikkboksen?

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Heartbeat (serie 15)
Kveldens episode: "THE GOOD SAMARITAN"
Produsert av: Granada International
Med bl.a. William Simons (Alf Ventress), Peter Benson (Bernard "Bernie" Scripps), Sophie Ward (Helen Trent), John Duttine (George Miller), Derek Fowlds (Oscar Blaketon), David Lonsdale (David Stockwell), Tricia Penrose (Gina Ward), Jonathan Kerrigan (Rob Walker), Mark Jordon (Phil Bellamy), Gwen Taylor (Peggy Armstrong)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer