Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. desember 2006 kl 23.15 Den skjønne linje

Danse med Thatcher

London-familien Fedden venter sine venner fra det konservative partiet på besøk. (Foto: BBC)
London-familien Fedden venter sine venner fra det konservative partiet på besøk. (Foto: BBC)
Oxford-studenten Nick Guest er nå trygt installert hos London-familien Fedden som holder hus i Notting Hill. Men hans vakre euroasiatiske guttekjæreste Wani Ouradi skaper komplikasjoner for hans frie utfoldelse.

Nick lever endelig det livet han har drømt om, han bor fint og han har anledning til å være en aktiv deltaker på Londons homse-scene. Hva som plager ham, er imidlertid at Wani foretrekker å være skaphomse. For å beskytte familien, som han uttrykker det. Wani er libaneser og arving til en supermarkedkjede, og han er forlovet.

En aften da eieren av Fedden-huset, parlamentsmedlemmet Gerald Fedden, har invitert sine venner fra det konservative partiet til en aften med pianomusikk, er Wani og hans forlovede der. Nick synes alt er forferdelig, både Feddens skittviktige gjester og situasjonen han befinner seg i sammen med Wani.

Spleen og overmot
I et anfall av spleen og overmot skaper Nick en ikke så liten sensasjon. På mottakelsen hjemme hos Feddens byr han opp selveste fru Thatcher til dans.

Men det er langt flere kinkige sider som knytter seg til livet med Feddens. Nick overrasker herr Fedden i en kompromitterende situasjon sammen med sin kvinnelige sekretær fra Parlamentet. Og Catherine, datteren i huset, avslører til sist Nicks og Wanis forhold. Dette siste veier ekstra tungt, siden avsløringen kommer samtidig med at en mann som er nær knyttet til Fedden-familien, dør av aids.

Mer om serien
Det er svimlende tider på siste halvdel av 80-tallet i England, der Thatcher sitter i sadelen. Handlingen i serien styres av kjærlighet, sex, penger og politikk og foregår i øvre middelklasse.

Det hele er sett gjennom den unge, homoseksuelle Nick Guests øyne. Han er en lovende middelklassegutt som flytter inn hos den mondene familien Fedden på Notting Hill i London.

"Den skjønne linje" er basert på romanen med samme tittel. Forfatteren Alan Hollinghurst fikk den ettertraktede Booker-prisen for boken i 2004.

Britisk miniserie i tre deler (2005)
Originaltittel: The line of beauty
Kveldens episode: To Whom Do You Beautifully Belong?
Produsert av: BBC Worldwide
Med: Dan Stevens (Nick Guest), Hayley Atwell (Chatherine Fedden), Tim McInnerney (Gerald Fedden), Alice Krige (Rachel Fedden), Don Gilet (Leo Charles), Kenneth Cranham(Sir Maurice Tipper), Barbara Flynn (Sally Tipper), Elize du Toit (Sophie Tipper) og Kika Markham (Mrs Thatcher)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Les mer