Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. april 2007 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Riper i lakken

Som man reder, ligger man – lord Lonsdale (Robin Ellis). (Foto: Granada International)
Som man reder, ligger man – lord Lonsdale (Robin Ellis). (Foto: Granada International)
I en svartlakkert limousin ruller lord Lonsdale bedagelig gjennom Aidensfield, med egen privatsjåfør i førersetet. Da en scooter dukker opp, presser den store bilen tohjulingen nesten av veibanen. Føreren, Alan Morton, er på nippet til å ramle av.

Limousinen parkerer utenfor puben, og Alan Morton ser sitt snitt til å sette et par kraftige riper i lakken på den flotte bilen. Lorden er ikke sen med å reagere da han kommer ut og ser at bilen er ramponert. Innen kort har han tatt kontakt med politibetjent Walker som lover å etterforske saken.

Som man reder
Neste dag skjer det noe uforutsett ute i lordens skog. Lorden som er alene på sin ukentlige ridetur, blir plutselig kastet av hesten.

Senere på dagen blir han funnet i bevisstløs tilstand av lady Lonsdale og privatsjåføren. De tar ham hjem, der han kommer til hektene. Politibetjent Walker blir tilkalt, og han oppdager fort hva som har fått lorden til å ramle av hesten: Tvers over stien har noen strukket et kraftig rep i høyde med en hest.

Lorden forteller politibetjent Walker at han ikke har den ringeste idé om hvem som kan ha funnet på å gjøre noe sånt…

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Heartbeat (serie 15)
Kveldens episode: Judgement day
Produsert av: Granada International
Med bl.a. William Simons (Alf Ventress), Peter Benson (Bernard "Bernie" Scripps), Sophie Ward (Helen Trent), John Duttine (George Miller), Derek Fowlds (Oscar Blaketon), David Lonsdale (David Stockwell), Tricia Penrose (Gina Ward), Jonathan Kerrigan (Rob Walker), Mark Jordon (Phil Bellamy), Gwen Taylor (Peggy Armstrong)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Mer om serien