Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. november 2001 kl 22.40 Sopranos

Blodig kveld

Det blir en blodig kveld i den meget populære serien om mafiafamilien Soprano i New York. I den innerste familiære krets kommer det til et kruttsterkt oppgjør som rydder unna tystere og aggressive våpendragere.

Sopranofamilien er altså blitt overbevist om at det er Jimmy Altieri som har opptrådt som politiinformant, og Junior gir derfor Tony i oppdrag å ekspedere mannen. Den saken er biff. Men når dr. Melfi antyder at moren hans har deltatt i komplottet mot ham, blir han rasende og stormer ut av hennes kontor med kjeften full av trusler.

Imens avlegger Artie Bucco et besøk hos Livia. Hun foreller at Tony har brent ned Arties restaurant, en nyhet som naturligvis vekker hans raseri. Men Tony overbeviser ham senere at han er uskyldig, og at Livia er blitt helt forstyrret i hodet.

Kort etter sørger Tony for å advare dr. Melfi om at hennes liv er truet. Han ber henne straks forlate byen. Snart etter kommer det til dramatiske oppgjør der Silvio, Christopher, Paulie, Mikey Palmice og Junior er involvert.

En forbannet Tony oppsøker også sin mor, men finner henne i en situasjon som gjør det umulig å tilfredsstille sin hevntørst.

Om serien
Vi møter et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktivt mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53