Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. januar 2003 kl 20.25 Retro

Artistparade i Retro

Hanne Boel er en av artistene i
Hanne Boel er en av artistene i "Retro"s artistparade i kveld (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveldens program blir det gjensyn med flere av artistene som har vært med i ”Retro” i løpet av fjoråret, men musikken er ny – i den forstand at samtlige artister sang inn en ekstralåt da de var i studio.

Hanne Boel åpner med sin egen låt ”Don’t Know Much about Love” og pianisten Robert Wells framfører en Elton John-ballade, ”Your Song”. Anne Grete Preus synger om ”En amatør” og Leif Anders Wentzel tolker Paul Simons ”Still Crazy after all these Years”.

Inger Lise Rypdal forteller om sitt forhold til Aretha Franklin før hun synger ”Respect” av Otis Redding. Den lille kineser, Ulf Risnes, er ikke bare Beatles-fan, han har også stor sans for David Bowie. Ulf Risnes synger ”Heroes”. Anita Skorgan vokste opp med mye klassisk musikk, men Carole King var en stor favoritt. Anita synger ”Will You still Love Me tomorrow”.

Trond Granlund opptrer mye med a capella-gruppa Bjelleklang, og gruppemedlem Finn Evensen har satt norsk tekst til en tradisjonell gospel og kalt den ”Himmelvogna”. Jørn Hoel avrunder programmet med ”Har en drøm”, med musikk av Svein Gundersen og tekst av Trygve Hoff. Jørn Hoel forteller at han har sunget ”Har en drøm” 7.432 ganger, men at han stadig liker å synge den – rett og slett fordi det er en fin låt, sier han.

Egenprodusert underholdning
Programledere Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83