Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. juni 2013 kl 17.30 Nordkalotten 365: Et år på tur med Lars Monsen

Ny turvenn


Lars tar oss med gjennom Pasvikdalen til fots i et av de flotteste naturområdene vi har her til lands. Han får en ny turvenn i alaskahuskyen Foss.

Det knytter seg spenning til hvordan været blir, oktober og november måned er ustabilt når det gjelder turvær. Enten kan det hølje ned, eller snø i mengder.

Men for Lars Monsen, som har tilbrakt mer enn 3600 døgn i sovepose, skal det mer til enn dårlig vær for å sette ham ut. Mottoet til Lars Monsen er "Alt er mulig", alt handler om å tenke konstruktivt dersom problemene skulle dukke opp.

I denne episoden blir vi vitne til storslått og variert natur samt ferske bjørnespor.

Om serien
I denne serien realiserer Lars Monsen en drøm han har hatt siden han var guttunge: Å være ett år sammenhengende på tur nord for polarsirkelen i Norge, Sverige og Finland. Et helt år med naturopplevelser fra vår egen nære villmark. Alene med kameraet som følgesvenn legger han ut på en unik reise.

Gjennom en 365 dagers tur på Nordkalotten har Lars Monsen sett årstidene skifte, han har padlet kano, vært på elgjakt, feiret julaften og nyttårsaften, sett snøen smelte og dagene og nettene bli lysere. Han har derfor hatt et drømmeår, ute i naturen, med naturen, seg selv og bikkja Foss som selskap.

Det er turen som er målet i seg selv for Monsen, han liker best å følge den veien fiskestanga peker. Mer enn noen klarer Lars å formidle at det er viktig å følge drømmen sin og at villmarken er fantastisk, den ligger der og venter på deg. Det er bare komme seg ut i den storslåtte naturen!

Programmet er sendt tidligere.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2007)
Foto: Lars Monsen
Regi: Eirik Sandberg Ingstad
Prosjektleder: Hasse Lindmo
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer