Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. august 2003 kl 23.25 Nattkino: Nattkino: To alen av same stykke

Nybakt bestefar

Den populære britiske skuespilleren John Thaw har hovedrollen i spillefilmen
Den populære britiske skuespilleren John Thaw har hovedrollen i spillefilmen "To alen av samme stykke". Mange kjenner Thaw fra krimserien om Inspektør Morse.
Enkemannen Harry Jenkins er fornøyd med tilværelsen. Han har ny kjæreste og mange venner som han møter i golfklubben. At han og datteren ikke har snakket sammen på ti år, ser ikke lenger ut til å være et problem – inntil han får melding om at hun er drept i en bilulykke. Datteren etterlater seg en liten jente som hun har hatt eneansvaret for.

Det er ikke ofte Harry Jenkins lar seg vippe av pinnen. Han er en beinhard forretningsmann som ikke går av veien for å skjelle ut sine ansatte, og som oftest er det ingen som tør å ta til motmæle.

Nå når Jenkins får vite at han er bestefar til en liten pike på ni, Saffron, får han nærmest sjokk. Enda mer spesielt for ham er det at jenta er farget, noe som vil være vanskelig å forklare overfor kameratene i golfklubben.

Han stritter derfor sterkt imot når myndighetene insisterer på at Saffron skal bo hos ham ettersom ingen vet hvor niåringens far holder til. Men Jenkins har intet valg.

Uvant motstand
Det viser seg at bestefar og barnebarn er to svært like personligheter, og for første gang får den aldrende mannen motstand. Saffron er både uredd og slagferdig, og gir ikke uten videre etter for Jenkins’ hardtslående argumenter. Etter hvert blir de to riktig gode venner.

Samtidig setter Jenkins inn ressurser for å finne Saffrons far, en svart student som hans datter hadde et kort forhold til etter at hun dro hjemmefra. En dag får han både navn og adresse til vedkommende…

Inspektør Morse
I rollen som Harry Jenkins møter vi John Thaw, for de fleste kjent som inspektør Morse fra krimserien med samme navn. De to rollefigurene er slett ikke ulike; Harry Jenkins og Morse er to myndige, utålmodige og til tider arrogante aldrende menn som likevel er i stand til å vise følelser når det kommer til stykket.

Britisk spillefilm fra 2000
Originaltittel: Buried Treasure
Regi: Adrian Shergold
I rollene: John Thaw, Dominique Jackson
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Foto:
Den populære britiske skuespilleren John Thaw har hovedrollen i spillefilmen "To alen av samme stykke". Mange kjenner Thaw fra krimserien om Inspektør Morse.