Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juli 2003 kl 19.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Stort hageselskap

Mette Stensholt Schau kjøper inn jordbær til hagefesten på Nøtterøy (Foto: Kristin Elisabeth Svensen)
Mette Stensholt Schau kjøper inn jordbær til hagefesten på Nøtterøy (Foto: Kristin Elisabeth Svensen)
Det er klart for sesongens siste "Grønn glede", og avslutningen blir et skikkelig hageselskap. Det er selvsagt blitt lagt til rekkehushagen på Nøtterøy som vi er blitt kjent med helt fra første program. Mette Stensholt Schau og Dag Arneson er på plass som vanlig.

I det første programmet var det ikke et eneste bed på tomta på Nøtterøy. Noen planter stod riktignok bortgjemt i en krok, men nå har det kommet både urtekasse, klatrestativ og et stort bed i den lille hagen. Det er rett og slett på tide å se hvilke forandringer disse ukene har brakt, og hygge seg med resultatet.

En utendørs kjøkkenbenk stod høyt på familiens ønskeliste da forvandlingen av hagen begynte, og nå skal de få akkurat det. Her blir det plass til å vaske opp, steke vafler og servere mat. Og da må snekker Ola til pers, så klart, før vi kan kose oss med de siste detaljene som gjør "det lille ekstra" ut av det hele: litt grønt, litt i glass og tekstiler som gir sommerfølelsen.

Pasvikdalen
I reportasjen skal vi så langt nord i landet som vi nesten kan komme. Midt i Pasvikdalen i Finnmark, der Norge, Finland og Russland møtes, ligger en blomstrende, grønn oase. Her gir tørre, kalde vintrer og korte, varme somre hageeieren en ekstra utfordring.

Nasjonalhageblomsten
Siste kandidat ut i kåringen av Norges nasjonalhageplante er ringblomsten, som blomstrer og gleder i intense gule og oransje varianter når sommeren er godt i gang.

Nå er det siste sjanse til å stemme på din favoritt. Vinneren blir kåret i Reiseradioen i morgen 16. juli.

Om "Grønn glede"
I år som i fjor er Mette Stensholt Schau og gartneren Dag Arneson parhester i "Grønn glede". Også denne gangen er den populære hageserien et flermedialt prosjekt.

I år er det Nitimen/Reiseradioen som er stedet for "Grønn glede" i radioen. Mette og Dag har siden 18. mars blant annet levert ukentlige innslag til Nitimen, og skal fortsette med det til rundt 15. juli.

Dessuten skal Norges nasjonalblomst kåres. Åtte hageblomster blir presentert i hvert sitt fjernsynsprogram fra og med det første programmet 20. mai. Seere og Nitime-/Reiseradiolyttere kan stemme fram en vinner som blir presentert i Reiseradioen den 16. juli – dagen etter siste fjernsynsprogram.

Nett og bok
Nettsiden (www.nrk.no/hage) er oppe så lenge det er radiosendinger. Både bilder, lyd og klipp fra tv skal legges ut på sidene fortløpende. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner i Hageselskapet om hjelp. Etter serien i fjor fikk Mette Stensholt Schau i oppdrag å skrive bok. Boka "Grønn glede" kom ut i mars i år.

Egenprodusert naturprogram
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Prosjektleder: Harald Reitan, Naturredaksjonen, Faktaavdelingen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf 23 04 74 83


LENKER
  • www.nrk.no/hage