Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. november 2005 kl 19.30 Puls

Økologisk frisør

Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveldens Puls besøker seerne en økologisk frisør i København. For i mange land er naturlige produkter for hud og hår mye mer utbredt enn her hjemme, og i Danmark er det blitt trendy å velge økologisk når håret skal farges og stelles.

Kveldens ekspert er professor i hudsykdommer Elisabeth Søyland, og hun kommer i studio for å snakke om i hvilken grad det har noen betydning for helsa vår å velge økologisk.

Livgivende lokalmiljø i Bø
I Bø kommune i Telemark har de eldre forlangt å få delta mer i lokalsamfunnet. De ønsker å være en ressurs. Heldigvis har Bø også en frivilligsentral hvor de kan bidra. Frivilligsentralen drives av Røde Kors. Her foregår en rekke aktiviteter, alt fra dans, kafé og småbarnstreff til åpent hus for alle. Her er eldre sterke bidragsytere. Blant annet stiller de opp som leksehjelpere for unge innvandrere, og har samtalegrupper hvor de kan lære seg norsk.

Til gjengjeld har Frivilligsentralen organisert internettkurs og mobilkurs for seniorer, hvor ungdom i Bø stiller opp som frivillige lærere. I fjor var det 135 aktive frivillige knyttet til huset. De la ned til sammen 3260 arbeidstimer. - Dette at folk kan møtes, og at de kan være ressurspersoner for andre, er helt klart helsefremmende, sier leder av Frivilligsentralen Elisabeth Haugen.


Vi skal også ta en titt på remediene de fleste av oss tyr til i forkjølelsessesongen, for ikke alt er like effektivt.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Prosjektleder: Ida Scheie, 23 04 28 27
Vaktsjef: Camilla Skarra, 23 04 53 27
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tvLENKER
  • Les mer: www.nrk.no/puls