Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. juni 2007 kl 22.05 Skygger

Russisk penge-rullett

Den hemmelige etterretningsagenten Danny Hunters (David Oyelowo) blir satt i livsfare av kollegene i MI5. (Foto: BBC)
Den hemmelige etterretningsagenten Danny Hunters (David Oyelowo) blir satt i livsfare av kollegene i MI5. (Foto: BBC)
En usynlig muldvarp i statskassen skaper problemer i milliardklassen. 13 milliarder pund som den britiske regjeringen har øremerket til forbedringer på helsesektoren er i stedet blitt saltet ned. Men uten at noen kjenner til det. MI5 får nyss om saken, og mistanken retter seg mot mafiakrefter - fra Russland.

Agentene Tom og Harry synes det er merkelig da regjeringen ber dem etterforske hvordan en milliard amerikanske dollar er blitt borte fra en gammel, solid privatbank. Det er også merkelig at banken positivt kjenner til hvem som har tatt pengene, og enda merkeligere at eierne ikke ønsker å opplyse hvem dette er.

Riktignok finner Tom og Harry tyven etter en tid, men han er død som en sild. Spikret opp på et kors langt ute på Hampstead-heden i typisk russisk mafia-stil.

Danny i livsfare
Danny blir satt inn i en dekkoperasjon mot banken. Kan milliarden med amerikanske dollar være en prøveklut – og kan disse pengene være et spor som leder til de 13 millarder pundene?

Underveis viser det seg at Dannys nærmeste medarbeider i privatbanken, Maxi, er datter av en russisk mafiaboss…

Om serien:
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelige etterretningstjeneste (MI5). Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!


Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Spooks (sesong 2)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Peter Firth (Harry Pierce), Nicola Walker (Ruth Evershed), Natasha Little (Vicki Westbrook), Shauna MacDonald (Sam Buxton) og Jenny Agutter (Tessa Phillips).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer