Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 7. mars 2003 kl 21.00 Sceneblikk

Gregoriansk sang og spansk gitarspill

Schola Sanctae Sunnivae fra Trondheim til kirkemusikkfestivalen i Oslo. (Foto: Oslo Kirkemusikkfestival)
Schola Sanctae Sunnivae fra Trondheim til kirkemusikkfestivalen i Oslo. (Foto: Oslo Kirkemusikkfestival)
To framstående kor innen gregoriansk sang kommer til Oslo Kirkemusikkfestival senere denne måneden, og Marit Lie fanger dem opp i forkant av festivalen. Vi møter også unge Anders Clemens Øien som livnærer seg av sin gitar i Spania, samt gruppen Majorstuen som spiller tradisjonsmusikk.

I "Sceneblikk", "Hovedscenen"s månedlige magasin med aktuelle musikkbegivenheter fra hele landet, blir vi denne gangen kjent med korene Schola Gregoriana Pragensis (Praha) og Schola Sanctae Sunnivae (Trondheim). De skal delta under Kirkemusikkfestivalen i Oslo (21. – 28. mars) som skal bl.a. by på opplevelseskurs i middelaldermusikk.

Schola Gregoriana Pragensis og Schola Sanctae Sunnivae har gjort katolsk tidebønn til sin profesjon, og en forkortet utgave av en gregoriansk latinsk vesper til Maria bebudelse skal øves inn og framføres under festivalen.

Ung musiker i Spania
Spanias mest prestisjetunge gitarkonkurranse er oppkalt etter legenden Andrés Segovia, og etter at den norske gitaristen Anders Clemens Øien gikk seirende ut av konkurransen, har han livnært seg med sin gitar. Øien er bosatt i Tarragona sør for Barcelona. Vi møter en ung musiker som tar utfordringen som profesjonell gitarist i den spanske gitarens hjemland.

Til sist i "Sceneblikk" skal vi høre om utfordringen det er å skape seg en musikerkarriere som folkemusikere i dag. Vi møter Norges ferskeste folkemusikkensemble, Majorstuen, på den norske musikkscenen i kampen om en egen profil og kunstnerisk image.

Egenprodusert program
Programleder: Marit Lie
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57