Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. mars 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Med loven i egne hender

Angie
Angie "Mac" Mackenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
En lærer er mistenkt for drapet på en elev ved en skole i Australia. Etter først å ha blitt dømt, er han senere frikjent i en ankesak. En gruppe naboer bestemmer seg for å aksjonere mot frikjennelsen, og det går så vidt at de tar saken i egne hender.

Når nabokampanjen mot frifinnelsen av læreren utarter seg, setter politiet i Melbourne spaningsavsnittet på saken. Rasende foreldre oppsøker læreren der han bor, og det blir rapportert om et drapsforsøk på ham.

Dekkoperasjon
Agentene Angie ”Mac” Mackenzie og Peter Church går inn i en dekkoperasjon. Først infiltrerer de gruppemøtene til aksjonistene i nabolaget til skolen. Det de finner ut, tegner dårlig for læreren. Så blir en elev ved skolen meldt savnet. Mackenzie og Church frykter at enda et drap er begått.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Angie ”Mac” Mackenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Phelps) i ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)