Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. juli 2003 kl 21.05 Niern: The Postman

Kevin Costner i framtidsdrama

Året er 2013 og USA herjes av krig. En omstreifer (Kevin Costner) finner en forlatt postbil, og skaper håp hos en plaget befolkning.
Året er 2013 og USA herjes av krig. En omstreifer (Kevin Costner) finner en forlatt postbil, og skaper håp hos en plaget befolkning.
Året er 2013, og det er verken ro eller orden i det amerikanske samfunnet. Det er ingen telefoner og ingen veier. En krig har ødelagt landet, og de overlevende strever med å få livet til å fungere i isolerte byer uten noen form for kommunikasjon. En omstreifer kommer over en forlatt postbil med en sekk full av brev, som han deler ut til befolkningen.

Iført postmannens uniform presenterer omstreiferen (Kevin Costner) seg som "Postmannen", en representant fra den gjenoppståtte, lovlige regjeringen i USA. Han håper med dette å få både husly og mat fra lokalbefolkningen, som blir terrorisert av en krigshær som kaller seg "The Holnists". Den despotiske generalen, Bethlehem (Will Patton) er fast bestemt på å hjernevaske folk ved å isolere dem fra hverandre.

Både postmannen selv og brevene han deler ut minner befolkningen om et annet liv. Sakte begynner håpet å spire. Brevene blir et symbol på håp, orden og gjenkjennelse med steder og mennesker fra fortiden. Men det viktigste er at folk nå får mot til å kjempe mot The Holnists, og ta kontrollen over landet.

En ny krig er i gang mellom Bethlehem og lokalbefolkningen som har fattet nytt mot. Postmannen spør seg selv om han egentlig er den personen folk rundt ham tror han er. Han må bestemme seg om han , i sin nye rolle som helt, er villig til å kjempe for dette nye samfunnet som han uten å ville det har skapt.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "The Postman"
Regi: Kevin Costner
I rollene: Kevin Costner, Will Patton, Larenz Tate, Olivia Williams, James Russo og Tom Petty
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83