Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. januar 2002 kl 20.55 Niern: Joes leilighet

Lystige kakerlakker

. I filmen
. I filmen "Joes leilighet" møter vi bondegutten Joe (Jerry O’Connell) som flytter til New York. Her har han en av sine viktige allierte, kakerlakkene, på skulderen.
Joe er fra tjukkeste landsbygda, men er flyttet til New York. Nå leter han etter arbeid, et sted å bo og en kjæreste. Etter en tid med problemer av ymse art, finner han endelig en ledig leilighet. Den er bebodd av tusenvis av kakerlakker som synger og danser seg inn i Joes hjerte.

Det var ikke annet å vente enn at Joes nye bosted var invadert av kakerlakker, tatt i betraktning det skitne slumområdet leiligheten ligger i. Til å begynne forstår ikke Joe hvorfor kleshauger beveger seg på egenhånd, og hvorfor mat forsvinner på mystisk vis. Men endelig møter han sine romkamerater, en hel hær av kakerlakker med seks bein. De er 50 000 i alt og kan både tenke, snakke, synge og danse.

Allierte
Kakerlakkene blir Joes allierte, noe som kommer vel med i kampen mot husverten Mr. Bianco. Mr. Bianco vil helst kaste sin nye leieboer på gaten, eller om nødvendig myrde ham, slik at han kan selge bygningen til byen som trenger et nytt fengsel. Det ville gi Mr. Bianco mye større økonomisk gevinst enn den han får gjennom husleien.

Kakerlakkene ikke bare forpurrer Mr. Biancos ondsinnede plan. De viser seg også å være romantisk anlagt og slår til med sin assistanse når bondetampen Joe gjør klønet kur til den søte senatordatteren Lily.

Virkelige kakerlakker
For seere som har sansen for 1930-talls musikaler, er ”Joes leilighet” et must. I mange av scenene er det brukt virkelige kakerlakker som ble ”koreografert” ved hjelp av bittesmå seletøy og andre mekanismer. Dyrevernere skal også vite at ingen kakerlakker ble skadet med vilje under filmingen!

Amerikansk musikkkomedie fra 1996
Originaltittel: Joe’s Apartment
Regi: John Payson
I rollene: Jerry O’Connell, Megan Ward, Jim Turner, Sandra Denton, Robert Vaughn, Don Ho
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder:
1. I filmen ”Joes leilighet” møter vi bondegutten Joe (Jerry O’Connell) som flytter til New York. Her har han en av sine viktige allierte, kakerlakkene, på skulderen.

2. Kakerlakkene i filmen ”Joes leilighet” både tenker, snakker, synger og danser.

3. Joe (Jerry O’Connell) forelsker seg i søte Lily (Megan Ward) i filmen ”Joes leilighet”.