Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. januar 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Kenya

Kenya i vinden

Estelle Bingham tar oss med til Kenya i reiseserien Pilot Guides. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Estelle Bingham tar oss med til Kenya i reiseserien Pilot Guides. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Det blåser nye vinder over Kenya, landet hvor reiseguiden Estelle Bingham tar oss med til i kveld. Vi opplever landet som bl.a. Karen Blixen falt for.

Estelle hilser bl.a. på en mau-mau-kriger hos kikuyu-folket langt nord i Kenya. Jomo Kenyatta ledet mau-mau-bevegelsen mot det engelske kolonistyret på 1950-tallet. Han ble statsminister i 1962.

I nord hilser hun også på samburu-folket, drar på løve-safari og er vitne til pokot-folkets skikk med å la guttene gjennomgå en svenneprøve for å oppnå status som voksne menn.

Rift Valley
Den store Rift Valley løper sør i Kenya, og her stilles Estelle overfor en nervepirrende utfordring – bøffeljakt. Til slutt besøker hun hovedstaden Nairobi og trekker ned til kysten, nærmere bestemt den gamle arabiske handelsbyen Lamu.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57