Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. oktober 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Med politiet på rett plass

Politibetjent Ventress (William Simmons) går i fella – i
Politibetjent Ventress (William Simmons) går i fella – i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television Ltd)
Familien Deighton livnærer seg som omreisende kjeleflikkere og har et dårlig rykte hos befolkningen i Aidensfield. Sammen med politibetjent Ventress er de midtpunkt for handlingen i denne episoden av den populære serien ”Med hjartet på rette staden”.

Betjent Ventress og den omreisende familien kjenner hverandre fra tidligere. Familiens kunnskaper om hester involverer dem denne gang i en tvilsom transaksjon i Aidensfield, og bl.a. får de med lurendreieren Greengrass å gjøre. Greengrass og overhodet for Deighton-familien havner mot hverandre i en budrunde på en hesteauksjon.

Hvem som lurer hvem skal ikke sies her, men politikonstabel Ventress må fram mot oppklaringen sone dyrebar tid, ufrivillig innesperret i en transportboks for hester.

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 11)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Juliette Gruber
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politibetjent Ventress (William Simmons) går i fella – i “Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television Ltd)