Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. mars 2003 kl 19.30 Puls

Selvmord blant unge

Programleder Anbjørg Sætre Håtun snakker om selvmord, feber hos barn og østrogen i kveldens
Programleder Anbjørg Sætre Håtun snakker om selvmord, feber hos barn og østrogen i kveldens "Puls". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hvert år tar 120 mennesker livet av seg ved hjelp av et skytevåpen. Mellom 15 og 25 av disse er under 25 år. Psykolog Ingebjørg Hestetun mener at mange av tragediene kunne ha vært unngått dersom våpen i hjemmet var bedre sikret.

Selvmord begått med våpen utgjør en fjerdedel av alle selvmord i Norge. Det finnes 1,6 millioner våpen i norske hjem.

I kveld skal vi blant annet møte en mor som mistet sin 14 år gamle sønn. Han skjøt seg selv etter at han ble tatt for å naske i en butikk.

Når er barnets feber farlig?
Små barn har lett for å få feber, og mange foreldre er usikre på hva de skal gjøre. Bør man gå til lege, eller holder det som regel å gi barnet noe som setter ned feberen? I kveld får du vite hva du bør se etter, og når feberen kan være farlig.

Nye retningslinjer for østrogen
Nyere forskning har fått Legemiddelverket til å lage nye retningslinjer for bruk av østrogen. Tidligere har østrogen blitt brukt for å lindre plager i overgangsalderen som hetetokter, forebygge hjerte- og karsykdommer og benskjørhet. I USA har hormonene fungert som vidunderpiller som holdt rynkene unna og sexlysten på topp. I kveld får du vite hva østrogen gjør med kroppen din – på godt og vondt.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96