Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. februar 2005 kl 21.30 Ørnen

Høyt spill om uran

Sergej (Thomas W. Gabrielsson) blir bevoktet av sjefen for politiets beredskapstropp, Holsøe (Morten Lützhøft). (Foto: DR)
Sergej (Thomas W. Gabrielsson) blir bevoktet av sjefen for politiets beredskapstropp, Holsøe (Morten Lützhøft). (Foto: DR)
Etter en storstilt jakt er den russiske drapsmannen Sergej igjen i politiets varetekt. Den særskilte etterforskningsgruppen for internasjonal kriminalitet har dessuten funnet et parti anriket uran som tydeligvis har vært en viktig brikke i Sergejs spill.

Mengden med uran som politiet beslagla, ville vært nok til å bombe en storby som København. Det bekymrer visepolitimester Marie. Hun mener at politiets etterretningstjeneste bør overta saken, mens hennes sjef Thea er av en helt annen mening.

Hallgrim "Ørnen" Hallgrimsson oppsøker i all hemmelighet Sergej for å forhandle. Han vil finne bakmennene som bestilte uranen, mot at Sergej sendes til soning i Russland.

Det skaper rystelse i den særskilte etterforskningsgruppen når Hallgrims plan blir lekket – og det av en av deres egne. Det fører til at Thea blir kalt inn på teppet til justisministeren, og ingenting går som planlagt.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action.

Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er Sven Clausen, som har hatt ansvaret for suksesser som "Krøniken","Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 5
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Hjemmeside:LENKER
  • Hjemmeside