Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. september 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Woody Allen

I to programmer retter programleder Mikal Olsen Lerøen søkelyset mot filmskaperen Woody Allen. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
I to programmer retter programleder Mikal Olsen Lerøen søkelyset mot filmskaperen Woody Allen. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Kjært barn har mange navn, og Woody Allen har minst to. Han heter egentlig Allen Stewart Konigsberg, og siden fødselen for snaut 70 år siden har han skrevet, regissert, spilt og på andre måter medvirket i over 40 filmer. Det er mer enn grunn god nok for programleder Mikal Olsen Lerøen til å dedikere to Filmplaneten-programmer til den produktive filmskaperen.

Woody Allen har vunnet 136 utmerkelser for sitt virke, flere enn Charlie Chaplin, Buster Keaton og Harold Loyd tilsammen. Han har hele 13 Oscar-nominasjoner for manusskriving, og han er av verdens mest anerkjente filmskapere. Men han er også omstridt.

Mange av filmene hans har gjort det relativt dårlig, spesielt på hjemmebane, og Allen føler seg slettes ikke verdsatt av det amerikanske kinopublikummet. Som han selv sa på typisk Allen'sk vis: "For some reason I'm more appreciated in France than I am back home. The subtitles must be incredibly good".

Hvem er denne mannen? I løpet av to spesialutgaver av Filmplaneten skal programleder Mikal Olsen Lerøen forsøke i gi oss svaret.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en "Monstertorsdag"-spesial, program om musikaler og et program om skrekkfilmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,