Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. juli 2002 kl 23.20 Lydverket Quart-spesial

Festival-TV fra Kristiansand

Rune Nilson og Siri Høstmælingen er programledere for Lydverket på Quart. (Foto: Stian Andersen)
Rune Nilson og Siri Høstmælingen er programledere for Lydverket på Quart. (Foto: Stian Andersen)
Siri Høstmælingen og Rune Nilson skal fronte NRKs nye musikkmagasin ”Lydverket”. De starter showet med spesialsendinger fra Quart-festivelen i kveld, før det braker løs med hovedpremiere til høsten.

Sammen med Petre-programmene ”Kaliber” og ”Musikkmisjonen” skal Siri og Rune være sentralt plassert midt i smørøyet på festivalen.

- Vi har fått en kjempesentral beliggenhet å kjøre sendingene fra. Vi er plassert slik at alle som skal til konsertområdet på Odderøya må passere oss, forteller prosjektleder Marius Hoel.

Lydverket skal ha sendinger på en halvtime hver kveld i løpet av festivalen, og målet er å speile det som skjer og beveger seg.

- Vi ønsker å gi et best mulig bilde av det som skjer på Quart til dem som ikke er der. Programmene er rett og slett en service til alle som egentlig ønsker de var i Kristiansand, sier Hoel, og lover klipp fra konserter, reportasjer og gjester både i form av de virkelige store artistene samt en del nye stjerneskudd.

Bandportretter
Det blir noen faste poster i sendingene i tillegg til stemningsrapporter. Hver dag blir det et bandportrett der Lydverket følger et norsk band en hel dag før de skal på scenen. Det blir møte med Quartdebutanter, og en egen ”Dagen derpå”-serie der Lydverket møter et band dagen etter en opptreden og snakker med dem om hvilke tanke de gjør seg om det. Dette kan være alt fra rutinerte til helt nye band som er i startgropa av sin karriere.

- Vi kommer til å legge vekt på en norsk profil, men selvfølgelig skal seerne få møte alle de store stjernene som gjør Quart-festivalen til nettopp den store begivenheten den har blitt, sier Hoel.

Programlederne
Fakta om Siri Høstmælingen:
Er 22 år og kommer fra Rælingen kommune i Akershus.
Drømte om å bli musikkjournalist siden videregående.Startet i Bergensavisen (BA) som 19-åring, jobbet der 1 1/2 år. Kom tilbake til Oslo for å gå på journalisthøgskolen høsten 2001. Ferdig med første året på høgskolen, men tar pause derfra nå for å lede Lydverket.

Fakta om Rune Nilson:
Er 29 år og kommer fra Egersund. Har gjennom årene på sørvestlandet drevet med alt fra matlaging, fiske og musikkinstrumenter, til bartender og DJ, men har hele tiden samtidig jobbet frivillig/underbetalt i lokalradioen. Begynte i NRK Petre på Tyholt i Trondheim sommeren 98. Programleder i "Opptur" januar 99 fram til programmet ble tatt av sommeren samme år. Ble deretter programleder for "Kaliber" på Petre fra August 99, fram til april 2002.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert musikkprogram
Programleder: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel, 23 04 53 46
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10