Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 21. januar 2006 kl 21.05 Niern: Up at the Villa

Komplisert kjærlighetsliv

Kristin Scott Thomas har rollen som den britiske overklassekvinnen Mary i dramaet
Kristin Scott Thomas har rollen som den britiske overklassekvinnen Mary i dramaet "Up at the Villa". (Foto: Intermedia Films)
Britiske Mary tilhører overklassen, men er ruinert etter at hennes ektemann døde. Når en aldrende diplomat frir til henne, vurderer hun å takke ja, selv om hun ikke elsker ham. En dag møter hun Rowley, en mann som gjør dypt inntrykk på henne.

Åstedet for filmen, som bygger på en roman av W. Somerset Maugham, er Italia i 1938. Det er en urolig tid, og fascismen herjer i landet.

Edgar (James Fox) har bedt om Marys (Kristin Scott Thomas) hånd, og den unge enken føler seg fristet til å akseptere. Et liv som diplomathustru vil bety trygghet, og hun har spurt om et par dagers betenkningstid.

Neste kveld blir Mary invitert i et selskap hos en amerikansk sosietetskvinne, kjent som Princess (Anne Bancroft). Til stede er også Rowley Flint (Sean Penn), en brautende amerikaner som blir betatt av Mary. Hun blir også tiltrukket av ham, men de har vidt forskjellige personligheter, og kvelden ender med en krangel.

På ren impuls havner Mary i seng med Karl (Jeremy Davies) den natten. Han er en ung musiker som spilte på partyet, men Mary har overhodet ingen interesse av ham neste morgen. Karl derimot har til tross for den korte tiden de har vært sammen, forelsket seg dypt i Mary, og når han skjønner at følelsene ikke er gjengjeldt, tar han livet sitt.

Mary er desperat, og ber Rowley om hjelp til å gjemme liket. Det hele utvikler seg til et kaos, ikke minst fordi fascistene begynner å undersøke hvor Karl er blitt av.

Samtidig føler Mary seg presset opp i et hjørne. Skal hun velge trygghet eller kjærlighet? Skal hun tenke på sitt rykte eller gi seg hen til lidenskapen?

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 2000
Regi: Philip Haas
I rollene: Kristin Scott Thomas, Sean Penn, Anne Bancroft, James Fox
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36,