Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 14. oktober 2001 kl 19.35 Speisa

Kontroversielt og underholdende

1 I den britiske sitcomen
1 I den britiske sitcomen "Speisa" møter vi en gjeng fargerike menneske med uortodokse oppfatninger av virkeligheten. (Foto: Channel 4)
Daisy er en entusiastisk, men lite målbevisst ung dame som utgir seg for å være journalist. Hun deler leilighet med sin gode venn, den urbane scateboarderen Tim. De er begge i 20-årene, og omgir seg med en høyst spesiell krets mennesker.

”Spaced” er en blanding av tradisjonell sitcom, surrealisme og tegneserie. Scenene utspilles med snedige virkemidler og livlig fantasi, men likevel kan man identifisere seg med personenes liv. Hovedrollene tolkes av Jessica Stevenson og Simon Pegg som også har skrevet manus.

Eksentrikere
Når Daisy Steiner og Tim Bisley møtes første gang, er det i en snuskete kafé nord i London hvor begge har søkt tilflukt etter en nedslående leilighetsjakt. Kanskje de kan dele leilighet, tenker de, og når de etter hvert oppdager et husvære som passer dem begge, dikter de opp en løgnhistorie overfor verten: Joda, de er gift på helt lovlig vis. Daisy og Tim får nøkler og flytter straks inn.

I sitt nye liv som samboere opparbeider de seg en omgangskrets bestående av fargerike personer som alle har meget uortodokse oppfatninger av virkeligheten: Marsha (Julia Deakin), den elegante og eksentriske husverten, Brian (Mark Heap), den gåtefulle naboen nedenunder som liker å male, men hater malerkoster, Twist (Katy Carmichael), en kvinne som er besatt av stil og Mike (Nick Frost) som er sparket fra Hæren, men som er desperat etter å få komme tilbake.

Etter hvert som serien skrider frem, fører disse menneskene Tim og Daisy inn i en bisarr verden som balanserer på kanten av det normale. Det hører med til historien at Daisys og Tims vennskap beveger seg hårfint på grensen til det romantiske. Men romantikken slår aldri ut i full blomst - eller?

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: Spaced
Produksjon: Channel 4
I rollene: Jessica Stevenson, Simon Pegg, Jilia Deakin, Mark Heap, Katy Carmichel, Nick Frost
Kontaktperson innkjøpsavdelingen: Bjørn Ola Bjørntoft, (bjorn.ola.bjorntoft@nrk.no)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83

Bilder
1 I den britiske sitcomen ”Speisa” møter vi en gjeng fargerike menneske med uortodokse oppfatninger av virkeligheten. (Foto: Channel 4)
2 Jessica Stevenson spiller Daisy Steiner i den britiske sitcomen ”Speisa”. Hun har også skrevet manus sammen med Simon Pegg. (Foto: Channel 4)
3 Simon Pegg har rollen som Tim Bisley i den britiske sitcomen ”Speisa”. Han har også skrevet manus sammen med Jessica Stevenson. (Foto: Channel 4)
4 Julia Deakin spiller Marsha, den elegante og eksentriske husverten. Foto: Channel 4)
5 Katy Carmichael har rollen som Twist, en kvinne besatt av stil. (Foto: Channel 4)
6 Mark Heap spiller Brian, en maler som hater malerkoster. (Foto: Channel 4)