Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. oktober 2013 kl 21.30 Broen

På sporet av aktivistene


Aktivistene har mye mer omfattende planer enn de som allerede har blitt gjennomført. Martin og Saga er på sporet etter et anonymt tips, men de lar seg ikke så lett fange.

Miljøaktivistene planlegger et nytt angrep, mye større og mer omfattende angrep enn det forrige. Etter det anonyme tipset er Saga og Martin nær ved å pågripe dem, men idet de slår til mot lokalene til gruppen er de som sunket i jorden.

Aktivistene på sin side vet at politiet er på sporet, og stemningen i gruppa bli mer og mer intens.

Martin forsøker å gi gode råd til Saga om samboerlivet, men det faller ikke helt heldig ut.

Om serien
En hendelsen ved Øresundbroen fører til at svensk og dansk politi igjen må samarbeide, og Saga Norén tar kontakt med sin kollega Martin Rohde.

Begge har opplevd store endringer i livet det siste året, etter den fatale hendelsen i sesong 1 der sønnen til Martin ble drept. Saga har fått samboer og dermed en utfordring med hvordan hun skal forholde seg til det å dele livet med noen.

Internasjonal suksess
Første sesong av den dansk-svenske serien "Broen" ble en stor kritiker- og publikumssuksess, og visningsretten ble solgt til et femtitalls land over hele verden. Tidligere i år vant serien prisen for beste internasjonale tv-produksjon ved den britiske Crime Thriller Awards, i konkurranse med serier som "Homeland" og "Boardwalk Empire". Det lages også to såkalte remakes av serien, en amerikansk og en britisk-fransk produksjon.

Svensk-dansk dramaserie (2013)
Produsert av Nimbus films for SVT/ DR / NRK
Med: Sofia Helin, Kim Bodnia, Jakob Oftebro m.fl.
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske ,tlf 23 04 40 64 / 415 06 747
TV seere bes henvende seg til Publikumsinfo